Sýr Kefalotyri 300 g
Sýr Kefalotyri nebo kefalotiri je tradiční řecký sýr vyrobený z ovčího a kozího mléka. V Řecku najdete různé varianty tohoto sýru většinou kombinované v definovaných poměrech ovčího a kozího mléka. Mladé sýry zrají minimálně dva až tři měsíce, zatímco zralé Kefalotyri mohou být staré i rok se suchou silnější chutí. Tento sýr je dělán podle "starobyzantské" receptury.
Tento sýr je výborný k olivám Kalamata.
Složení:
směs pasterizovaného ovčího mléka (>90 %) a pasterizovaného kozího mléka (<10 %), mořská sůl 2,5 g, mléčná kultura, syřidlo.
Alergeny: MLÉKO
Vlastnosti:
Maximální vlhkost: 40 %
Minimální tuk v suchém stavu: 40 %
Uchovávejte v chladničce na: +2 °C až +4 °C
Výživové údaje:
Za | 100g | 30g | %RI* (30g) |
Energie | 1577KJ /377kcal |
442KJ /106kcal |
5% |
Tlusťoch | 31g | 8,7 g | 12% |
z toho nasycené mastné kyseliny | 22g | 6g | 30% |
Karbohydráty | 0,1 g | 0,03 g | 0% |
z toho cukry | 0,1 g | 0,03 g | 0% |
Bílkovina | Hmotnost 24 g | 6,7 g | 15% |
Sůl | 3g | 0,8 g | 13% |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Řecké potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 300 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Sýry vyrábíme výhradně z čerstvého ovčího a kozího mléka, které denně odebíráme z okolních mlékáren.
Zvířata jsou po většinu roku chována volně na pastvinách v oblasti Olympu a mají jinou stavbu těla ve srovnání se stájemi, které žijí v nižších nadmořských výškách, protože často cestují na velké vzdálenosti.
Tvorba hospodářských zvířat, zvláštní klimatické podmínky a způsob chovu transhumantních ovcí a koz vedou k mléku s vysokou biologickou a dietní hodnotou, s jedinečnou chutí danou aromatickými a léčivými rostlinami horské povahy.
Počínaje slavnou sýrařskou historií Elassony a bohatou tradicí rodiny Exarchos přinášíme do našich produktů všechny vůně a blahodárné vlastnosti flóry Olympu.