Feta na tři způsoby
Feta na 3 způsoby
Feta je typický řecký sýr vyráběný pouze v Řecku ale zakoupit si ho můžete třeba u nás.
Tento sýr se vyrábí z ovčího a kozího mléka.
Meze
Jednoduše dáme si plátek fety na talíř posypeme řeckým oreganem a přelijeme extra panenským olivovým olejem.
Feta me karzpouzi
Kdo nezná neví a kdo nezkusí nepozná.
Feta s vodním melounem. Na talířek si nakrájíte na kostičky fetu a vedlo toho vodní meloun a můžete začít s pojídáním.
Feta psiti
Zapečená feta.
Plátek sýru feta vložíte do zapékací misky, posypete nastrouhaným česnekem a na vrch položíte plátek rajčete. Celé posypete řeckým oreganem a zalijete extra panenským olivovým olejem. Dáte do trouby na cca 180°C do té doby než změkne. K tomu si můžete rozpéct v troubě nebo v toastovači řecký pita chléb. Pak už jen stačí, na trojúhelníčky nakrájený pita chleba, vidličkou přidávat rozpečenou fetu, která se Vám rozteče na jazyce.
Kali orexi = dobrou chuť
Záznamy nebyly nalezeny...