Feta na tři způsoby

Feta na 3 způsoby

 

Feta je typický řecký sýr vyráběný pouze v Řecku ale zakoupit si ho můžete třeba u nás.

Tento sýr se vyrábí z ovčího a kozího mléka.

 

Meze

Jednoduše dáme si plátek fety na talíř posypeme řeckým oreganem a přelijeme extra panenským olivovým olejem.

 

Feta me karzpouzi

Kdo nezná neví a kdo nezkusí nepozná.

Feta s vodním melounem. Na talířek si nakrájíte na kostičky fetu a vedlo toho vodní meloun a můžete začít s pojídáním.

 

Feta psiti

Zapečená feta.

Plátek sýru feta vložíte do zapékací misky, posypete nastrouhaným česnekem a na vrch položíte plátek rajčete. Celé posypete řeckým oreganem a zalijete extra panenským olivovým olejem. Dáte do trouby na cca 180°C do té doby než změkne. K tomu si můžete rozpéct v troubě nebo v toastovači řecký pita chléb. Pak už jen stačí, na trojúhelníčky nakrájený pita chleba, vidličkou přidávat rozpečenou fetu, která se Vám rozteče na jazyce.

 Obrázek rubriky

Kali orexi = dobrou chuť

Záznamy nebyly nalezeny...